کانتینر (container)محفظه ای فلزی است که در آن محموله ها چیده می شود و با وسایل نقلیه مختلف از جمله کامیون، قطار، هواپیما و … به مقصد مورد نظر حمل می شود. کانتینر بخشی جدایی ناپذیر از صنعت، حمل و نقل و تجارت است. این واحدهای حمل و نقلی هستند که انواع محصولات مورد نیاز را از یک بخش از جهان به جای دیگر منتقل میکنند.

مزایای استفاده از کانتینر برای حمل:

انواع کانتینر:

که در ادامه با آنها آشنایی بیشتری پیدا می کنیم.

 1-کانتینر کالای خشک

این نوع کانتینر رایج ترین نوع کانتینر است و هر نوع کالای خشک مشمول این نوع کانتینر می شود. پر کاربرد ترین نوع کانتینر همین نوع است.این نوع کانتینر در ابعاد مختلف استاندارد شده توسط ISO آمده است که در اندازه های 3، 6 و 12 می باشند.

کانتینر خشک

2-کانتینر یخچال دار: (دارای سیستم خنک کننده)

همان طور که از اسم آن پیدا است این کانتینر دارای سیستم خنک کننده (متحرک یا ثابت) است و برای محموله هایی که امکان فاسد شدن دارند از جمله مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.روش های متفاوتی برای خنک نگه داشتن کانتینر وجود دارد که از جمله ی آن ها می توان به استفاده از گازهای خنک کننده اشاره کرد.البته از مایع خنک کننده هم استفاده می شود ولی این روش گران است و کمتر از آن استفاده می شود.

کانتینر یخجالدار

3-کانتینر عایق بندی شده:

این کانتینر نوعی عایق بندی شده است که بتواند داخل محفطه را خنک نگه دارد. این روش معمولا برای کالاهایی مانند دارو، گوشت یخ زده، بستنی و یخ و… مورد استفاده قرار می گیرد.

کانتینر عایق‌بندی شده

4-کانتینر حرارتی:

همانند کانتینر یخچالدار است با این تفاوت که سیستم گرم کننده دارد.کانتینر حرارتی بر عکس کانتینر یخچالی برای حمل و نقل موادی از آن ها استفاده می شود که نیاز به ماندن در دمای پایین تر را دارند یعنی به عبارتی نیزا به حرارت و گرما در آن ها بیشتر است . دماهای داخل این نوع از کانتینرها با سیستم های حرفه ای تنظیم شده است

کانتینر حرارتی

5-کانتینر روباز:

از این کانتینر نیز همانند نوع اول برای کالاهای خشک استفاده می شود با این نوع تفاوت که به جای سقف فلزی از یک پارچه کرباسی به عنوان سقف استفاده می شود.جنس دیواره ی این کانتینر از استیل موج دار و کف آن چوبی است. کاربرد این نوع حمل برای کالاهایی با بسته بندی نامشخص است مانند شن، ماسه، حبوبات و …

کانتینر روباز

6- کانتینر پهلوباز:

یک طرف این نوع کانتینر از در تشکیل شده است(دو در) که مزایایی نسبت به کانتینر نرمال دارد که عبارتند از:

الف) استفاده حداکثری از حجم کانتینر

ب) سهولت در بارگیری و بارگیری در کمترین زمان

ج) کالا بیش از اندازه بزرگ (over size) را در خود جای می دهد.

کانتینر پهلوباز

 

7-کانتینر رو و پهلوباز

این نوع کانتینر هم مانند رو باز یا پهلو باز کاربرد خاص خود را را دارد و در واقع ترکیبی از این دو نوع است.

کانتینر رو و پهلو باز

8-کانتینر مخزن‌دار:

برای حمل مایعات کاربرد دارد و شکل آن نیز با دیگر کانتینرها متفاوت است و همان طور که توقع می رود به شکل استوانه است.

کانتینر مخزن‌دار

9-کانتینر تهویه‌دار

کالاها یا موادی که برای خراب نشدن نیاز به تهویه دارند اغلب از این کانتینر برای بارچینی آن ها استفاده می شود. از این رو برای حمل کالاهایی مانند قهوه و لوبیا از کانتینر تهویه دار استفاده می کنند و همین باعث شده است کانتینر تهویه دار به کافی کانتینر(coffee container) مشهور شود.

انواع کانتینر

 

10-کانتینر تاشو:

کانتینرهایی هستند که کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و به علت این که در صورت نیاز تا می شوند حجم کمتری را اشغال می کنند.

کانتینر تاشو

11-کانتینر مخصوص حمل گاز فشرده:

شکل این کانتینر نیز مانند استوانه است و برای حمل گازها از آن استفاده می شود.

کانتینر مخصوص گاز فشرده

12-کانتینرهای حمل خودرو

کانتینرهای حمل خودرو که برای حمل و نقل اتومبیل ها در فواصل طولانی ساخته شده اند. آنها از دو طرف قابل انتقال هستند که به راحتی ماشین در داخل آن بدون خطر آسیب و یا حرکت از نقطه ای به نقطه ی دیگری حمل می شود.

انواع کانتینر

 

انواع کانتینر از نگاه دیگر:

انواع کانتینر

 

 

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *