نماد سایت باروان

بارسان اولین نرم افزار تحت وب صدور بارنامه آنلاین رایگان در کشور

بارسان اولین نرم افزار تحت وب صدور بارنامه آنلاین رایگان در کشور

بارنامه چیست:

صاحب يا فرستنده كالا در زمان مراجعه به يك شركت حمل و نقل براي جا به جايي محموله خود در قبال تحويل كالا، سندي از متصدي دريافت مي كند. اين سند در حمل و نقل جاده اي بارنامه گفته مي شود. به طور كلي بارنامه سندي است كه مشخصات كامل بار در آن قيد شده و به موجب آن تعهد مي شود بار به مقصد و به گيرنده تحويل داده شود. بارنامه رسيد دريافت بار است. به عبارت ديگر سندي است كه از سوي متصدي حمل كالا (شركت يا مؤسسه حمل ونقل) در اختيار فرستنده كالا قرار مي گيرد تا نشانه تحويل كالا باشد. طرح بارنامه هاي داخلي عمده بار ، فرآورده نفتي و ترافیکی توسط سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي تهيه شده و از طريق وزارت اقتصادي و دارايي چاپ مي شود و پس از وصول حق تمبر در اختيار شركتها و مؤسسات مجاز حمل و نقل داخلي كالا براي جابجايي محموله هاي بين شهري كشور قرار مي گيرد. مسئولیت تنظیم کردن اطلاعات بارنامه به عهده ی شرکت های حمل و نقلی بوده و شرکت ها موظف اند مدارک مربوط به بارنامه را حداقل تا پنج سال از تاریخ صدور، بایگانی نمایند.

یکی از مشکلات صدور بارنامه، به حرکت آهسته بارنامه کاغذي مربـوط است. مشکل دیگر، طی مسیر کاغذ تولید شده به وسیله استفاده از بارنامه چاپ شـده می باشد که هم هزینه بر است و هم سرعت را در روند اجرایی شدن معـاملات کـاهش می دهد. از این جهت، ضرورت جایگزین کردن بارنامه الکترونیکی به جاي بارنامه کاغذي، بـیش از پـیش احسـاس می شود. استفاده از تکنولـوژي و ابزارهای الکترونیکی در مبادلـه الکترونیکـی به دلیل سرعت مناسب، کم هزینه بودن و دقت محیط الکترونیکـی روز به روز در حال افزایش است. بارنامه الکترونیکـی در واقـع ایجـاد نـوع جدیـدي از بارنامـه سـنّتی در شـکل الکترونیکی است که به موجب آن، داده ها در یک رایانه وارد شده، با استفاده از پیام بـه صورت الکترونیکی منتقل می شود. این سـند، تکـرار همـه ویژگـی هـاي بارنامـه سـنّتی کاغذي ـ یعنی مالکیت، دریافت کالاها و دلیل حمل کالاها می باشد. صدور بارنامه الکترونیکی حلقه مفقوده در حمل و نقل جاده ای به شمار می رود زیرا با همگانی شدن صدور این بارنامه همه اطلاعات مربوط به ناوگان، راننده و محموله بار و کمیسیون دریافتی آن به صورت مستمر قابل رصد است. صدور بارنامه الکترونیکی عامل اصلی امنیت جابجایی کالا، امکان رصد بار برای صاحب کالا،  بهبود استانداردهای حمل بار، کاهش تلفات و برقراری عدالت جاده‌ای، کاهش قاچاق کالا و حمایت از تولیدکننده داخلی، جلوگیری از ضرر و زیان رانندگان به عنوان یک تحول شگرف در حوزه حمل و نقل محسوب می‌شود.

از آنجا که سیستم های تحت شبکه و آنلاین هر روز و هر لحظه در حال پیشرفت هستند، از این رو شرکت ایده آوران ارتباطات فهام ایرانیان (باروان) اقدام به طراحی و تولید نرم افزار بارسان جهت صدور بارنامه تحت وب یا همان وب اپلیکیشن نموده است. در شروع این بخش به شرح تفاوت های این دو مدل پیاده سازی نرم افزار می پردازیم و در پایان مزایا و معایب این دو روش را مقایسه می کنیم.

مدل پیاده سازی نرم افزارهای ویندوزی

در حال حاضر نرم افزارهای صدور بارنامه فعال در بازار توسط شرکت های تولید نرم افزار خصوصی و با استفاده از زبان های برنامه نویسی تحت ویندوز برنامه نویسی می شوند. سپس توسط کاربر متخصص این شرکت ها بر روی کامپیوتر شرکت های حمل و نقل نصب شده، در اختیار ایشان قرار می گیرد. در هنگام به روز رسانی، این عمل با ارائه دیسک به روز رسانی، یا با ارسال فایل های به روز رسانی به شرکت ها و سپس نصب مجدد آن توسط کاربر متخصص انجام می شود. این نرم افزارها علاوه بر ارائه امکانات مختلف جهت مدیریت داخلی شرکت های حمل و نقل، وظیفه مهم صدور بارنامه را بر عهده دارند.

صدور بارنامه در مراحل زیر انجام می شود:

مراحل فوق تنها در صورتی اتفاق می افتد که ارتباط اینترنتی نرم افزار تحت ویندوز با سرور سازمان برقرار شود و درخواست های ارسال شده از نرم افزار به سرور سازمان پاسخ داده شود (حد اقل 5 درخواست)

 

مزیت های روش ویندوزی

معایب روش ویندوزی

مدل وب اپلیکیشن با ذخیره سازی محلی (بارسان)

نرم افزارهای تحت وب یا وب اپلیکیشن ها نیز توسط شرکت های خصوصی تولید کننده نرم افزار تولید می شوند. اما با یک تفاوت عمده، این بار به جای برنامه نویسی برای سرویس گیرندگان ویندوزی، برنامه نویسی بر روی سرورهای پر قدرت و ایمن لینوکسی انجام می شود و در این روش مانند روش در حال اجرا، از دیتابیس محلی استفاده می شود و اطلاعات کاربران همچنان نزد خودشان باقی می ماند. در این روش کاربران یا همان شرکت های حمل و نقل به جای نصب پیچیده نرم افزار ویندوزی، صرفا با وارد کردن یک آدرس اینترنتی به نرم افزار خود دسترسی پیدا می کنند. از سیستم ورود تک مرحله ای یا دو مرحله ای عبور می کنند و وارد پنل اختصاصی خود می شوند و بدون نصب هیچ نرم افزاری به محیط کاری خود دسترسی پیدا می کنند. در هنگام ارائه به روز رسانی نیز، این امر بدون دخالت هیچ فرد کارشناس در کامپیوتر سرویس گیرنده و صرفا با راه اندازی مجدد صفحه یا همان Refresh، در چند ثانیه انجام می شود. نکته قابل توجه اینکه کلیه امکانات ارائه شده توسط نرم افزارهای ویندوزی هم در این بستر قابل ارائه هستند.

مراحل صدور بارنامه در این روش

مزایای وب اپلیکیشن با بانک داده محلی

در مجموع به نظر می رسد ورود فناوری وب اپلیکیشن به حوزه صدور بارنامه بتواند به صورت برد- برد مزایای زیادی را برای سازمان حمل و نقل جاده ای، شرکت های حمل و نقل و شرکت های تولید کننده نرم افزار فراهم نماید؛ و موضوع بسیار مهم دیگر اینکه صدور بارنامه آنلاین که بخشی از طرحهای در دست اجرای سازمان حمل و نقل جاده ای می باشد، می تواند از طریق این ابزار به تحقق نزدیک تر شود.

امید است بتوان با بهره گیری از دانش روز، متخصصین داخلی و برنامه ریزی صحیح، در راستای تحقق هرچه کامل تر و سریعتر  برنامه های توسعه کشور قدم برداریم.

 

 

 

خروج از نسخه موبایل